tiistai 16. huhtikuuta 2019

Kiitos seurasta!

Tämä neljän sosionomiopiskelijan blogi lähenee hiljalleen loppuaan. Meillä on ollut mielenkiintoinen muutaman kuukauden mittainen matka liittyen nuoriin, nuorten kohtaamiin haasteisiin ja vaikuttamismahdollisuuksiin. Alla vielä jokaisen kirjoittajan henkilökohtaisia mietteitä blogiin liittyen.





Aries: Tein postaukseni hyvinkin erilaisista aiheista, näin sain käsiteltyä kolmea eri aihetta jotka itseäni kiinnosti. Koska itse olin tehtävään liittyvässä projektissa tekemisissä maahanmuuttajanuorten kanssa, halusin laajentaa omaa näkemystäni siltä alalta ensimmäisessä blogikirjoituksessani. Olen myös huolissani niistä nuorista, joilla kaikki ei menekään "ihan putkeen", koulut jäävät kesken ja asiat jäävät paikoilleen junnaamaan, siksi innostuin kirjoittamaan koulutukseen liittyvästä aiheesta. Viimeisin postaukseni liittyi vaaliteemaan, sillä olisi hienoa saada nuoria aikuisia vaikuttamaan yhteiskuntaan äänestämisen kautta. Oli hienoa saada opiskeluaikanani tehtyä myös tämmöinen hieman erilainen tehtävä.


Namppa: Kirjoitin nuorten yksinäisyydestä ja sen yhteiskunnallisista haasteista. Nuorten yksinäisyys on lisääntynyt ja se voi pahimmillaan johtaa mielenterveysongelmiin ja syrjäytymiseen. Aihe on ajankohtainen ja koskettaa myös itseäni nuorena korkeakouluopiskelijana. Kirjoituksissani summasin Nyyti ry:n toimintaa, yhteistyöprojektiamme Nyytin kanssa, sekä aikaisempaa tutkimusta korkeakoulussa opiskelevien nuorten yksinäisyydestä. Blogin pitäminen oli mielekästä ja avasi uusia näkökulmia aiheeseen ja auttoi ymmärtämään ilmiön yhteiskunnallista laajuutta. Nuoret ovat tulevaisuus, pidetään siis nuorista hyvää huolta!


Josa: Tein ensimmäisen blogi kirjoitukseni maahanmuuttajien mielenterveydestä. Tiedon kerääminen postaukseen oli todella avartavaa ja mielenkiintoista. Seuraavaksi kirjoitin nuorten syrjäytymisestä, joka on Suomessa erittäin suuri ongelma. Halu ehkäistä syrjäytymistä on varmasti suurimpia syitä itselleni alalle hakeutumiseen. Viimeinen postaukseni käsitteli lyhyesti lasten ja nuorten riskejä internetissä, sekä keinoja turvalliseen netinkäyttöön. Aihe on ollut ajankohtainen netinkäytön yleistyttyä ja on sitä edelleen. Blogin pitäminen oli itselleni uutta ja opettavaista. Paikataan ennakkoluulot tiedolla ja rakennetaan yhdessä yhtenäisempää yhteiskuntaa.


Vipi: Blogin pitäminen oli minulle entuudestaan vierasta ja jännitinkin sen kirjoittamista. No voin sanoa, että ihan turhaan jännitin. Tämä matka kirjoittajana on ollut mielenkiintoinen ja opettavainen, kiitos että olitte mukana lukijan ominaisuudessa. Työelämän projektini koski maahanmuuttajanuoria sekä turvatalon itsenäistymisen tuen nuoria. Ensimmäisessä blogikirjoituksessani määrittelin maahanmuuttajiin liittyviä käsityksiä ja tilastotietoja sekä käsittelin heihin liittyviä ennakkoluuloja. Tekstin kirjoittaminen opetti minulle tärkeitä käsitteitä ja tilastotietoja maahanmuutosta. Seuraavassa kirjoituksessa avasin SPR:n toimintaa sekä maahanmuuttajien kotouttamisen että turvatalon ITU-nuorten palveluiden suhteen. Sitten käsittelin yleisesti vertaistukiryhmässä huomioon otettavia asioita ohjaajan kannalta ja avasin pitämämme nuorten vertaisryhmän perustamiseen liittyviä tekijöitä. Tämä oli opettavaista ryhmänohjaajan näkökulmasta itselleni. Viimeisessä kirjoituksessa kävin läpi kuulumisia vertaistukiryhmästämme sekä käsittelin koulutuksemme kannalta tärkeää käsitettä, osallisuutta, ja erityisesti nuorten osallisuuden vahvistamista sosiaalityön keinoin. Nyt voin vihdoin sanoa, että osallisuus käsitteenä on minulle selkeä ja uskon voivani tulevaisuudessa tehdä osani asiakkaiden osallisuuden vahvistamisessa.


Lopputerveisin Vipi, Aries, Namppa ja Josa


Kuva:
Pixabay: tekijänoikeusvapaat kuvat
https://pixabay.com/fi/photos/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti